Slimme vibrator werkt met biofeedback en Apps

SlimmeVibrator - www.ikzegniets.nl

Slimme vibrator iSolo werkt met biofeedback en Apps.

De pitch voor de slimme vibrator iSolo die werkt met een App heeft ruim acht keer zoveel geld opgehaald dan nodig was. De makers hebben het geniale idee gehad om een vibrator in de vorm van een tampon te ontwikkelen zodat deze de hele dag kan worden gedragen. Dit ingenieuze apparaatje is volgepropt met sensors die in combinatie met apps garant staat voor een zeer persoonlijke beleving.

iSolo verscheen in juli op crowdfundingwebsite Indiegogo en de makers wilden 15.000 dollar ophalen. Donderdag aan het eind van de campagne stond de teller op ruim 130.000 dollar.

Persoonlijk profiel

Zo is het mogelijk of een persoonlijk profiel op te stellen. Ingebouwde sensors monitoren continu de temperatuur en hartslag. Deze gegevens worden opgeslagen in een persoonlijke database op Facebook. Standaard wordt een App geleverd waarbij de gebruiker rechtstreeks naar het hoogtepunt wordt geleid. De maximale tijd die je kunt instellen om het hoogtepunt te bereiken is 60 minuten.

Wifi

De vibrator communiceert via Wifi met de tablet en is dus geheel draadloos. Hierdoor, en door zijn unieke vorm, kan de vibrator gedurende de hele dag met een veilig gevoel worden gedragen. Het feit dat je hem 24/7 kunt laten zitten heeft geleid tot ongekende mogelijkheden. Een mooi voorbeeld hiervan is de wekkerfunctie die van het ontwaken een feest maakt. En wat dacht u van de random functie. Als deze functie geactiveerd is, kan het apparaat op willekeurig moment van de dag spontaan zijn programma starten. Zo kan een saaie vergadering een compleet andere beleving krijgen!

Via de AppStore zijn betaalde Apps verkrijgbaar. De meest gedownloade App is de Rollercoaster. Deze App maakt optimaal gebruik maakt van biofeedback. Dit is een zelflerende App waarbij kan men instellen hoe vaak men net niet wil klaarkomen. Een waarschuwing is op zijn plaats: De digitale bijsluiter waarschuwt voor verslaving.
De Apps komen in de tweede helft van dit jaar uit. Tijdens de crowdfundingcampagne was de prijs voor de vibrator 299 dollar. Prijs en releasedatum voor de Nederlandse markt is op dit moment nog onbekend.