Rimpels

rimpels www.ikzegniets.nlViva lezeres Mannie Storteboom maakt zich zorgen over de rimpels van haar 13 jaar oudere vriend …

Mijn naam is Mannie Storteboom. Ik ben een vrouw van 34 jaar en heb al 3 jaar een relatie met een gescheiden man die 13 jaar ouders als ik. Hij is dus best wat ouder als ik en nu ben ik bang dat hij rimpels begint te krijgen.

Met de kerst

Niet dat ik bang ben dat hij rimpels krijgt, maar wel wat voor rimpels. Ik ken veel mannen die rimpels hebben. Sommige mannen hebben rimpels van het lachten. Die vind ik zelfs mooi.
Maar mijn vriend is hartstikke serieus en lacht eigenlijk nooit. Het is meer dan een jaar geleden dat ik hem voor het laatst heb zien lachen. Ik weet het nog goed; Dat was afgelopen jaar. Met de kerst. Hij heeft namelijk in zijn eerste relatie geen leuk leven gehad, en hoewel we nu al 13 jaar bij elkaar zijn, is hij daar nog niet helemaal overheen. Dus de rimpels die hij nu heeft zijn eigenlijk het resultaat van jaren lang tobben en sacherijn. Nou denken al mijn vriendinnen dat het mijn schuld is en dat hij een slecht leven bij me heeft. Maar dat is natuurlijk helemaal niet waar.

Maar nu wordt het allemaal nog veel erger

Maar nu wordt het allemaal nog veel erger; Hij heeft namelijk de laatste tijd last van een chronische druipneus. Als hij in zijn slechte periode zit, dan loopt het met staaltjes zijn neus uit. Je kunt er gewoon een bakje onder hangen. Zo erg is het. In het begin gebruikte hij papieren zakdoekjes, maar dat vindt meneer teveel gedoe, en nu loopt hij de hele dag zijn neus op te halen. Ik vind dat vreselijk en erger me er groen en geel aan. Vooral aan het geluid wat hij erbij maakt. Maar het allerergste vind ik dat hij het gewoon doorslikt. Dat vind ik zó vies.

ze tekenen zich steeds duidelijker af

Maar nu komt het; Hij begint nu ook rimpels te krijgen van al dat neus ophalen. Eerst viel het me niet op, maar ze tekenen zich steeds duidelijker af. En echt hoor, ik heb hem vaak gewaarschuwd dat hij van het neus ophalen hele lelijke rimpels krijgt. Maar dacht je dat hij luisterde? Nee hoor. Hartstikke eigenwijs natuurlijk. Dat is hij zijn hele leven al. Zijn moeder had me er al voor gewaarschuwd. Dus meneer ging gewoon door met snot ophalen. Want zo noem ik het; Snot ophalen. Want dat is het. Niets meer en niets minder.

Ten einde raad

Nou, en nu heeft hij het zover voor elkaar, dat ik straks een vent heb met een kop vol met rimpels van het snot ophalen. Lekker vooruitzicht is dat. Ik ben pas 34 jaar en heb nog een heel leven voor me. Ik word er helemaal depressief van. Ik slaap niet meer, mijn ooglid trilt op de gekste momenten van de dag en om het minste of geringste barst ik spontaan in tranen uit en ben ik niet meer te stoppen.

Ik ben helemaal ten einde raad.

Mannie