Ome Toon deed aan tenen likken

tenen likken - ikzegniets.nl

Hij kwam er altijd mee weg

Ome Toon deed aan tenen likken. Gelukkig heeft hij dat nooit geflikt als ik erbij was. Moet je voorstellen, lig je als vrouw lekker te zonnen op het strand, zit er opeens een vent met een banaan in zijn broek aan je tenen te likken. Dat kan toch niet! Hij kwam er altijd mee weg. Wel vaak een hoop geschreeuw en gescheld, maar dan bleef het dan bij. Hij werd er niet warm of koud van. Ze wisten toch niet waar hij woonde.

Niets in de gaten

Als familie hadden we in het begin niets in de gaten. We zijn jaren met hun op vakantie geweest. Het enige wat me toen wel opviel was dat hij altijd maar naar blote vrouwenvoeten zat te loeren. Ik ben wel eens met hem op het naaktstrand geweest. Daar stierf  het van de tieten en blote konten maar hij …  hij had alleen maar oog voor de blote voeten. Hij had een compleet andere beleving. Iedere keer wees hij dan zogenaamde juwelen van voetjes aan en ik zag dan alleen maar een lelijk wijf. Dat naaktstrand had totaal geen extra waarde voor hem, want op het gewone strand kon je veel meer blote voeten zien want daar was het veel drukker.

Wat doen zulke figuren, die creëren de gelegenheid

Wij hebben er altijd versteld van gestaan dat hij, als voetenliefhebber, met een vrouw is thuisgekomen die zulke lelijke voeten had.  De verhalen gaan rond dat hij aan haar gekomen is toen hij weer eens op het tenenlikkenspad was. In plaats van moord en brand te schreeuwen scheen zij het wel lekker gevonden te hebben. Misschien gaat het bij die gasten om de reuk en de smaak. Ik kan het anders ook niet verklaren.

Om je geaardheid te kunnen botvieren moet je natuurlijk wel de gelegenheid hebben. Wat doen zulke figuren dan, die creëren de gelegenheid. Van kind af aan had hij last van een vissenhuid gehad. Psoriasis noemen ze dat tegenwoordig. Zijn ouders gingen toen vaak met hem naar zee, want zee schijnt goed te zijn voor psoriasis. Nou, dat had hij goed in zijn oren geknoopt. Als het mooi weer was dan was hij niet te houden. Dan speelde volgens hem zijn psoriasis vreselijk op. Hij moest en zou dan naar de zee. En als hij dan ’s avonds thuis kwam dan had hij rode ogen van het kijken.

Op tenenlikkersgebied ging hij vreemd bij het leven

Je zou verwachten dat het tenen likken in het openbaar over zou zijn nu hij een vaste partner had, maar dat was niet zo. Hij likte alle tenen die hij te pakken kon krijgen. Ik vond het best sneu voor haar, want het was eigenlijk een heel lief mens en hoewel ze niet moeders mooiste voeten had, deed ze altijd veel moeite om er voor hem leuk uit te zien. Ze ging iedere week naar de pedicure.

Ouder worden

Hoewel normale seksuele drang bij het ouder worden minder wordt, gold dat niet voor het tenen likken.
Wel werd ging hij minder voorzichtig te werk bij het ouder worden. Toen hij 61 was, is hij twee keer in de cel beland wegens tenen likken. Ze hadden hem opgepakt op het strand van Scheveningen. Hij had de echtgenoten over het hoofd gezien en die deden wel aangifte. De tweede keer had hij het helemaal voor elkaar. Het was midden in de komkommertijd. In alle kranten stond hij op de voorpagina. Het was zo erg, op een zeker ogenblik lagen alle journalisten van Nederland met het fototoestel in aanslag in zijn tuin liggen. Ander nieuws was er toch niet. Zijn privacy werd bepaald niet gespaard en alles werd weken lang breed uitgemeten.

Ome Toon heeft heeft het tenen likken volledig opgegeven

Zijn vrouw was helemaal ontdaan natuurlijk. Ze had het niet aan zien komen en hoewel er geen kinderen van komen, zag ze het toch als een vorm van verkrachten. Zomaar onschuldige vrouwen tegen hun wil in aan de tenen sabbelen, dat kon echt niet. Ze voelde zich in het diepst van haar ziel vernederd en bleef zitten met vele onbeantwoorde en voor haar pijnlijke vragen. Was hij bij haar ooit tekort gekomen? Had ze hem ooit afgewezen als hij aan haar tenen wilde sabbelen? Waren haar tenen dan niet meer goed genoeg nu ze ouder was geworden of had ze nog vaker naar de pedicure moeten gaan?

Nu zijn vrouw uit de tijd is, en zijn leeftijd begint te tellen, zijn zijn behoeftes ook niet meer zoals toen. Nee, het tenen likken is nu wel over. In plaats daarvan ruikt hij nu aan sokken. Vrouwensokken wel te verstaan. Die pikt hij uit de vuile was van het verzorgingshuis. Hoewel ze hem al drie keer gesnapt hebben nemen ze het hem niet meer kwalijk. Ze kennen zijn voorgeschiedenis niet en ze denken dan dat hij een beetje dement wordt.

Meer lezen over Ome Toon en zijn liefde voor voeten?
Ome Toon: Als jongen had ik wat met voeten. Vrouwenvoeten …

Afgeknipte nagels verzamelen