Geld verdienen aan een Facebook profiel

Geld verdienen aan een Facebook Profiel. geld verdienen aan een facebook profiel ikzegniets Internet ondernemer Henk van Almere doet het.

Je wil niet weten hoeveel mensen zich ongelukkig voelen in het dagelijks leven. Voor de meeste mensen is het leven niet leuk en das is niet goed voor het ego. Je kent dat wel: Op het werk niets te vertellen; Thuis niets te vertellen; Zelfs de kinderen luisteren niet. Het enige wat dan over blijft is: Dag in, dag uit, van goed brood stront maken. Nee, het valt allemaal niet mee. Maar beste mensen, tegenwoordig heb je een tweede kans. Namelijk op het wereldwijde Web bij Facebook. Maak een Facebook profiel aan en pimp het net zolang tot je tevreden bent. En als je dat niet zelf kan, nou dan huur je iemand in. Mij bijvoorbeeld.

Een Facebook profiel, waar de spruitjeslucht vanaf droop

Zoals iedereen die pas voor zich zelf begint, ben ik “low-cost” begonnen door eerst wat voorbeeldprofielen aan te maken van vrienden en kennissen. Ik ben begonnen met een kameraad van mij, Toon.
Toon is hartstikke gescheiden, oersaai en met een Facebook profiel, waar de spruitjeslucht vanaf droop. Je kent dat wel. Wat familiefoto’s, zijn nieuwe tweedehandsje , de goudvis en de cavia. Zelfs zijn ex. stond er nog op. Met dikke kont en al. Tja, niet bepaald inspirerend. Toch? Maar wat bleek? Toon wilde zich graag presenteren als een feestbeest, een Biker, een Heavy Metall Maniac, een Lady Killer. Kijk, en dat is nou het leuke van Facebook. Dat kan allemaal. Je past je profiel aan, je zet er wat andere plaatjes op en hupsakee voor elkaar.

Goed voor het zelfvertrouwen

Hij had natuurlijk net na de scheiding geen kwartje meer, maar we hebben toch – zonder budget – een heel mooie fotoserie kunnen maken. Voordat we plaatjes zijn gaan schieten hebben we hem eerst maar eens een leren jas aangetrokken en een zonnebril met spiegelglazen opgezet. Vervolgens hebben we een paar mooie plaatjes geschoten: Eentje bij de uitgang van een supermarkt waarbij hij zijn hele karretje afgeladen heeft met kratjes bier (dat het lege kratjes waren kon je niet aan de foto zien). Een andere achter een biertje op een terrasje geflankeerd met een paar mooie jonge stoephoeren (mijn nichtjes in wat uitdagende kleding). En als laatste in  een tekort T-shirt met een grote puntzak friet bij de snackbar. Die laatste was een hele stoere foto omdat er toevallig ook een grote Harley Davidson van een andere snackbarbezoeker op stond. Kortom, niets deed meer denken aan de man met het saaie leven dat hij in werkelijkheid leidt. Een nieuwe vrouw zal hij er niet gauw mee krijgen, maar het is wel goed voor zijn zelfvertrouwen.

De hoge duikplank

Een leuke opdracht uit de begintijd, waar ik goed aan heb verdiend, was het pimpen van een Facebookpagina van een bejaarde man. Een voormalig bankdirecteur van 77 jaar met aardig wat geld achter de hand. Hij wilde zijn kleinkinderen laten zien dat hij nog lang niet oud en afgeschreven was.
Ik heb me zijn situatie ingeleefd en wij zijn wat plaatjes gaan schieten in het zwembad. Daar hebben we twee heel mooie plaatjes geschoten: Een plaatje met hem naast de hoge duikplank en één waarbij hij naast de glijbaan staat.

Leuke fooi

Een tweede sessie hebben we in het park gedaan. Daar hadden we hem een fel gekleurd trainingspak aan getrokken. Hoewel hij wegens hartfalen niet in staat zou zijn om levend de straat uit te komen, zag het er allemaal heel flitsend uit. En dat is natuurlijk waar het om gaat. De beleving van de lezer: daar draait alles om.
Tot slot hebben we nog een paar plaatjes van hem geschoten op een terrasje achter een groot sorbet. Allemaal heel suggestief, want dat ijsje paste natuurlijk helemaal niet in zijn dieet. Maar om een lang verhaal kort te maken: Hij was er heel erg tevreden mee en zijn kleinkinderen waren trots op zo’n vlotte opa. Toen het op betalen aankwam heb ik zelfs een leuke fooi gekregen die ik niet op de factuur hoefde te vermelden. Waardering, dat maakt dit werk nou leuk. Toch?

Wat goed voor mijn klanten is, is goed voor mijn portemonnee

Ik heb nu veel opdrachten. Ik ben nu bezig met een Facebook Profiel voor een hoertje op een woonboot in Utrecht. Ik heb van haar een studente gemaakt. Dat vond ze prettiger voor het thuisfront. Met name voor de beeldvorming van opa en oma die ook op Facebook zitten.

Photoshop

Mijn werk wordt steeds professioneler. Sinds kort maak ik gebruik van Photoshop. Hiermee kunnen we de foto’s ook nog eens pimpen. Niet dat we van een lelijke vrouw een fotomodel kunnen maken, maar een vetbultje, pukkeltje en een rimpeltje is snel gecorrigeerd. Ook dat is goed voor het zelfvertrouwen. En wat goed voor het zelfvertrouwen is, is goed voor mijn klanten. En wat goed voor mijn klanten is, is goed voor mijn portemonnee. Toch?

Dank U.