Grote schaamlippen? Het verhaal van Dr. Arie, de man achter de snijtafel

grote schaamlippen - ikzegniets.nl

Grote schaamlippen? Het verhaal van de man achter de snijtafel

Grote schaamlippen horen anno nu niet meer tot het ideaalbeeld van de moderne vrouw. Dat betekent werk aan de winkel voor de plastisch chirurg. Hier volgt het relaas van de man achter de snijtafel, de door het vrouwenblad Viva veel geprezen cosmetisch chirurg, Dr. Arie.

Ik ben hier als chirurg belast met de schaamlipcorrecties. Eigenlijk moeten wij spreken van schaamlipverkleining. Voor het overgrote deel van de patiënten is dit een cosmetische ingreep voor wie grote schaamlippen niet beantwoorden aan het schoonheidsideaal. Ons werk had al een stijgende belangstelling, maar dit jaar is het echt een hype geworden. We snijden ons tegenwoordig helemaal suf. We zitten al maanden dik in de overuren. Maar succes en het druk zijn heeft ook een schaduwzijde. Je eigen relatie lijdt er onder. Je ziet je vrouw en kinderen te weinig en als ik ’s avonds laat, moe en afgepeigerd bij mijn vrouw in bed kruip, dan kan ik werkelijk geen kut meer zien.

Aan de ene kant begrijp ik die hele hype rond de schaamlippen niet zo

Aan de ene kant begrijp ik die hele hype rond de schaamlippen niet zo. Als het niet medisch noodzakelijk is kun je je afvragen voor wie doe je het? Als het puur voor jezelf is, dan is het natuurlijk ook oké, maar als de verdoving is uitgewerkt doet het natuurlijk hartstikke zeer. Vooral als je er op gaat zitten. Maar ja, aan de andere kant geldt het gezegde: wie schoon wil gaan, moet pijn ondergaan. We kunnen natuurlijk niet ontkennen dat het toch wel heel erg vlot staat, die korte schaamlippen.

Snijafval

Een vriend van mij vroeg me eens wat we met het snijafval deden. En eerlijk gezegd, ik wist het niet. Mijn assistente ruimde dit altijd netjes op. Geen idee waar het bleef. Voor het zelfde geld nam ze mee naar huis om aan de hond te geven. Echt, ik had er nog nooit over nagedacht.

Mijn zoontje van 8 had het in de tijd wel eens over een broodje poep en een glaasje pies. Voor de gein dacht ik dan ” en een broodje kut ..”. Dat bracht me op een idee: Voor onze maatschap zou het niet moeilijk zijn om de ingrediënten voor het broodje te leveren. De vraag was, wat zou iemand voor zo’n broodje willen betalen… Wel mijn beste, dat bleek veel te zijn. Heel veel. Vooral in Azië bleek men er een vermogen voor over te hebben. Je gelooft het niet, maar tegenwoordig vliegen we iedere week ons snijafval vacuüm verpakt in een koelbox naar Bangkok. Op het vliegveld wordt het door een speciale koerier opgehaald om vers verwerkt te worden in de zeer exclusieve horeca. Dit is wereldhandel! Werkelijk.

Tegenwoordig verdienen we het geld niet meer met het opereren, maar met het voormalige snijafval. Is dat even groen ondernemen! Hoewel we het niet aan de grote klok hangen, kunnen vrouwen met uitzonderlijk grote schaamlippen een leuke korting bedingen. Ook moet je uitkijken dat je niet uit winstbejag een onsje teveel afsnijdt. We vragen aan onze patiënten van te voren “mag het iets meer zijn” geïnspireerd door de slager.

Door het grote aantal operaties dat we uitvoeren is het routinewerk geworden

Door het grote aantal operaties dat we uitvoeren is het routinewerk geworden. Echt waar, al zou ons hele team een kratje bier op hebben, dan zou ons werk er niet onder lijden. We kunnen het met de ogen dicht. Soms vraag ik me wel eens af waarom ik zo lang heb moeten studeren om dit vak uit te kunnen oefenen. Hiermee wil ik natuurlijk niet zeggen dat iedereen zomaar op eigen houtje schaamlippen zou kunnen verkleinen, maar met een schaartje en een goede uitrusting kom je een heel eind. Nee, het is bepaald geen rakettechnologie.

Om de sleur te doorbreken ben ik actief geworden op de afdeling productontwikkeling. De cliënt kan nu zelf uit een brochure met foto’s kiezen hoe dat het eindresultaat er uit moet komen te zien. Recentelijk hebben we het kartelrandje geïntroduceerd. Dat ziet er ook heel leuk uit op een pistoletje. Speciaal hiervoor hebben we een roestvrije mal ontworpen. Daarnaast zijn we ook met een mannelijke variant bezig. Op de afdeling besnijdenissen hebben we immers ook snijafval. Gezien onze ervaringen moet dit ook commercieel kunnen worden uitgebuit. Te denken valt aan een exclusieve culinaire tegenhanger van de welbekende gefrituurde inktvisringetjes. De ontwikkelingen zijn nog prematuur, maar we verwachten dat we aan het eind van dit jaar sensationeel nieuws naar buiten te kunnen brengen.

Nee, dankzij de belangstelling voor schaamlippen wij zien de crisis met vertrouwen tegemoet!

Meer over schaamlippencorrecties op het Viva forum

Lees ook: Praktijkervaring van Dr. Arie van den Boom