Taartjes, een doos vol met taartjes

Lekker mokka taartje - ik zeg nietsMijn opa vergeleek het kiezen van een vrouw met het kiezen van één taartje uit een grote doos vol met allemaal verschillende taartjes. 

Een grote doos

Je hebt een grote doos waar voor iedereen een taartje in zit. Maakt niet uit welke smaak je hebt. Grote- en kleine taartjes, slagroom- en mokkataartjes, moorkoppen, roomsoezen, maar ook appeltaart of vieze taart die niemand lust.

Verse taartjes

Ieder jaar komen er nieuwe verse taartjes op de markt. Dat zijn de lekkerste. Die zijn zo lekker dat het gewoon moeilijk is om een keuze te maken. Iedereen probeert de lekkere dingetjes er af te snoepen. Sommige stoppen er mee als ze het taartje hebben gevonden waarnaar ze op zoek waren. Anderen blijven veel te lang zoeken en komen er op een zeker moment achter dat iemand anders er mee vandoor is gegaan. Sommige die nooit een taartje hebben geproefd zoeken een taartje dat helemaal niet bestaat. Het taartje waar naar ze op zoek zijn zit helemaal niet in de doos.

Ieder taartje binnen handbereik

Zolang je nog niet gekozen hebt, is werkelijk ieder taartje binnen handbereik, heb je echter gekozen, dan kom je er gauw achter dat kiezen  verliezen is. Soms zijn de eerste happen verrukkelijk, maar vervolgens valt het verkeerd en dan kom  je er achter dat je de verkeerde keuze hebt gemaak en dat je achteraf bekeken toch beter mocca in plaats van slagroom had kunnen kiezen. 

Oude taart

Als jouw taartpunt uiteindelijk echt niet meer te eten is, dan blijft er niets anders over dan jouw punt aangevreten en al, weer terug te zetten in de doos. Als je op een zekere dag weer een taartje wil kiezen kom je er achter dat je alleen maar kunt kiezen wat nog over is: Allemaal oude taart en kruimels. Al die lekkere taart van vroeger, daar kun je niet meer bij en dan kom je erachter dat jouw houdbaarheidsdatum ook is verstreken.