Het Paleo Dieet – Het nieuwe dieet uit de oertijd

paleo dieet - ikzegniets.nl
Viva lezeres Mannie Storieboom is helemaal weg van het Paleo dieet
. Mannie Storieboom, altijd ondernemend en steeds opzoek naar nieuwe uitdagingen, gaat er helemaal voor. Mannie en haar man hebben zich bij de Kamer van Koophandel laten inschrijven en ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet.

Lieve mensen, het Paleo dieet heeft ons hele leven veranderd. Ik ben er zo enthousiast over, dat ik dat ons verhaal met jullie wil delen. Eerst zal ik jullie in het kort het principe van Paleo uitleggen en daarna zal ik jullie vertellen hoe dat mijn man en ik jullie kunnen ondersteunen en motiveren met afvallen en een gezonde levensstijl.

Het principe van het Paleo dieet

In onze tijd gebruikt de gemiddelde mens steeds minder energie, maar ons dieet is nog steeds gebaseerd op dat van de agrarische samenleving. Gevolg: allemaal dikke mensen. Volgens geleerden komt onze energiebehoefte meer overeen met de jagende mens uit de oertijd. Wat aten de mensen in de oertijd? Groente en fruit, vlees, vis en eieren, noten en zaden. De bakker en de melkboer waren nog niet uitgevonden, dus brood en zuivel aten ze niet. Met andere woorden; veel eiwit, vitaminen en weinig suikers en koolhydraten.

Wil je, net als onze voorouders in de oertijd een strak lijf, en wil je afvallen zonder jojo-effect? Eet dan net zoals zij! Dat kant, want het eten dat de mensen in de oertijd aten is nog gewoon te koop in de supermarkt. Paleo noemen ze dat. Pak de buitenste ring maar van de supermarkt waar de vers-waren staan en laat de Cola’s, koeken en Chips maar lekker staan. Succes verzekerd. En nog lekker goedkoop ook!

Met het Paleo-dieet heb je geen WC-papier meer nodig

Als je echt Paleo eet, dan zijn al je problemen met de stoelgang voorbij. De oermens gebruikte geen 3-laags WC-papier. Zelfs geen bos brandnetels. Die ging gewoon even op de hurken. Mooi sigaartje maken. Klaar. Dat was alles. En dat deed hij dan 3 keer op een dag zonder zijn poeperd vies te maken!

De oermens spoot geen WC’s onder de diarree en zat niet te persen tot zijn kop bijna uit elkaar klapte. Wees nou eens eerlijk: Zoals wij poepen, dat is toch niet normaal? Dit hoort niet en dat hoeft ook niet. Weet je, ook jij kan lekker poepen. Gewoon je dieet een beetje Paleo maken. Hoe meer Paleo, des te mooier de poep en des te strakker kom jij in je vel te zitten. Mooi toch? Geen aambeien, geen rotte tanden, geen putten in de benen en helemaal geen obesitas!

Wat Weight Watchers? Paleo Watchers!

Wil je afvallen, eet dan hetzelfde als de oermens. Het Paleo-dieet. Als je het goed doe, dan vliegen de kilo’s ervan af. Dit heeft ons op het idee gebracht om een internet community ‘Paleo Watchers.nl’ te beginnen met als inspiratiebron de ‘Weight Watchers’. Weight Wachers zijn succesvol omdat er verantwoording moet worden afgelegd. Niemand staat graag voor gek. Dus je zorgt er wel voor dat je iedere week afvalt. Wij van Paleo Watchers.nl doen we hetzelfde, maar wij controleren vooral de poep. Hoe mooier je poep en hoe minder het stinkt, des te beter zit je in je Paleo dieet en komt het met het gewicht wel goed. Komt iemand, om het zo maar te zeggen, met een bord diarree aanzetten, dan heeft hij wel iets uit te leggen!

Paleo-poep

We hebben een prachtige website. “Paleo Watchers.nl”. Ik heb zelf een boekje geschreven. Vol met geweldige informatie en heerlijke gerechten. Helemaal gratis en voor niks. Zo te downloaden van onze website. In ons verdienmodel is alles gratis, je betaalt ons alleen voor de analyse van de Paleo-poep. Wij eten leven van de poep zogezegd. Mijn man doet de controle. Dat doet hij in zijn vrije tijd op zijn werk. Hij werkt namelijk op het lab van onze nationale Pindakaasfabriek. Zijn chef weet ervan. Dat was onze eerste klant.

Het loop geweldig. Je wilt niet weten hoeveel keutels er dagelijks binnen komen. Iedere inzending doe ik in een speciaal potje met een etiketje. Daar schrijf ik dan de geboortedatum van de inzender en de datum van binnenkomst op. Mijn man neemt nu tassen vol mee naar zijn werk. Soms is die arme schat pas om half twaalf thuis. Vaak heeft hij dan rode ogen. Ik zeg wel eens tegen hem dat hij niet zolang in de poep moet kijken, maar ja, zo is hij nou eenmaal.

Het mooie van ons werk is dat je met mensen werkt. Als het dieet goed aanslaat heb je echt eer van je werk.
We zijn best wel een beetje trots op ons zelf en beginnen ons al echte internetondernemers te voelen. Ook prettig is dat je helemaal geen geloop aan de deur hebt. Gelukkig maar, want mijn man en ik lijken helemaal niet op die slanke mensen die we op de website laten zien. Weet je, we hebben nogal wat overgewicht. Het zit vooral op plaatsen waar je het helemaal niet wilt hebben.