Neushaar verwijderen

neushaar verwijderen - ikzegniets.nlStoplichten

Vroeger ergerde ik me dood aan al die mensen die in de auto bij stoplichten uitgebreid in hun neus zaten te peuteren. Tot ik er achter kwam dat ik het zelf ook deed. Nooit bewust geweest. Ik begreep ineens hoe dat het werkte. Terwijl je eigenlijk in een aquarium zit, en iedereen je van alle kanten kan zien, voel jij je helemaal onzichtbaar zodat je het idee hebt dat je onbespied je hele neus kunt uitpakken of met veel omhaal een dwarsligger kunt recht leggen.

Neushaar verwijderen

Zo’n privé momentje mag best van mezelf, want zoveel stoplichten waarbij je moet stilstaan, kom je nou ook weer niet zo vaak tegen op een willekeurige dag.
Ik had blijkbaar meer last van uitstekend neushaar dan van snot, want ik ging me steeds meer bezig houden met neushaar verwijderen. Als ik ze er niet uittrok dan deed mijn vrouw het wel. Ik vond het nooit leuk als ze dat deed. ‘Van die vieze witte haren’ noemde ze die altijd. Dat ging ten koste van mijn zelfbeeld dus ik trok ze er liever zelf uit voor dat zij ze in het vizier kreeg.

Deed nooit zeer

Duizenden haren heb ik er zo uitgetrokken. Deed nooit zeer. Alleen op het moment van trekken voelde je het. Soms vroeg ik me weleens af waar ze vandaan kwamen. Ze bleven maar komen. Zo ook die ene keer. Ik had net bij het vorige stoplicht mijn hele neus gefatsoeneerd. Wat dacht je wat, ik kijk in de spiegel, zie ik weer zo’n witte haar uit mijn neus steken. En dat was geen kleintje. Nee, dat was een joepert. Die moest er uit, dat kon niet anders. Met een korte ruk trok ik hem eruit. God, wat deed dat zeer! Mijn hele oog ging naar binnen! Die haar had wortel geschoten aan de achterkant van mijn oog. Toen ik het haartje bekeek schrok ik me dood. Dat was geen haartje meer. Dat was een haar! Een hele dikke-lange-grote-witte-haar van minstens tien centimeter.

Automat

Ik was er ontdaan van. Nu nog, iedere keer als ik er aan denk krijg ik weer tranen in mijn ogen. Normaal gooi ik alles uit mijn neus op de automat onder het stuur, maar deze haar heb ik in mijn portemonnee bewaard. Toen ik thuis kwam heb ik hem direct aan mijn vrouw laten zien. Zij schrok zich kapot en heeft hem gelijk op Facebook gezet.

Nooit meer

We werden bedolven onder de reacties. Het bleek dat ik had echt geluk heb gehad …

weet je … als je zo’n neushaar er zomaar uit trek, dan kan het zomaar gaan zweren. En dat niet alleen. Nee, zo’n zweer kan zomaar overslaan op de hersenen. De hersenen die liggen daar namelijk vlakbij. Voor dat je het weet heb je het helemaal voor elkaar, want dan is het ziekenhuiswerk. En in het ziekenhuis, daar moeten ze je hele kop open snijden, want ze kunnen er met hun mes niet makkelijk bij.

Nee, zomaar een neushaar er uit trekken, dat doe ik nooit meer. En mijn vrouw ook niet, die heb ik het verboden. Die brand ze nu plat. Dat doet ze met een steekvlam van een sigarettenaansteker. Ze had gehoord dat de Turkse kapper het ook zo deed.