De Nationale Dildotest

dildetest viva - ikzegniets.nlKlo van Wijk heeft in zijn vakantie in het vrouwentijdschrift Viva een artikel gelezen over de dildotest en fantaseert er wat op los . ..

In mijn vakantie las ik in het vrouwentijdschrift Viva een artikel betreffende een dildotest. Voor mij, als man, een opmerkelijk artikel omdat ik de seksuele beleving van onze seksuele tegenvoeters altijd een interessant onderwerp vind. Er was sprake van 4 dildo’s die door een panel bestaande uit 4 seksueel actieve vrouwen beoordeeld werden. Kortom een keurig artikel in een gerenommeerd blad, met tot slot een conclusie, waarin één apparaat duidelijk als beste product gekozen werd.

Ik probeer me voor te stellen hoe dat het bij deze test zou zijn gegaan; Ze zouden iedere paneldeelneemster 4 apparaten kunnen hebben geven. Vervolgens zou je ze kunnen laten afzonderen om later door middel van een ingevulde vragenlijst het resultaat bekend te maken. Om de boel wat te stimuleren zou je de deelnemers kunnen helpen met opwekkende plaatjes of pikante filmpjes. Of zouden ze de vibrators mee naar huis hebben genomen om deze lekker thuis onder de warme dekens te testen? Eigenlijk is dit ideaal thuiswerk. Garnalen pellen maar dan anders.

Het zou me nou geweldig leuk lijken zo’n test op te mogen zetten. In mijn gedachten probeerde ik het mij voor te stellen hoe je zoiets aanpakt: Technische gegevens als veiligheid, materiaalkeuze, prijs, levensduur van de batterij zijn allemaal meetbare grootheden. Er bestaan kwaliteitseisen en controlerende instanties van de overheid om de burger te beschermen tegen ondeugdelijke producten. Dat dit nodig is blijkt uit het volgende: Vorige week heeft de keuringsdienst van waren nog een dildo uit de schappen gehaald vanwege het veiligheidsaspect. Het apparaat bevatte oplaadbare batterijen die direct via een adapter aan het lichtnet van 220V kon worden aangesloten. Je moet er niet aan denken wat er gebeurt als dit een keer fout gaat…

Maar hoe kun je tot een beoordeling komen van zoiets ongrijpbaars als lustbeleving? Ik zou kiezen voor het plaatsingssyteem. Dit ken ik nog uit mijn studietijd. Deze test is ideaal bij het beoordelen van minder harde criteria zoals bijvoorbeeld lustbeleving.

De plaatsingsmethode werkt als volgt: Je zoekt het beste apparaat door steeds twee apparaten te vergelijken. Je vergelijkt hierbij dan ieder apparaat steeds met de beste die je tot dan toe gevonden hebt. Bij 4 apparaten moeten er op deze manier 6 tests worden gedaan om de volgorde in kwaliteit te kunnen vaststellen.

Echter wordt het aantal te testen apparaten groter, dan kun je deze test niet meer gebruiken. Het aantal vereiste tests loopt nogal snel op. Bijvoorbeeld bij een test met 20 testapparaten praten we over 171 tests. Vertalen we dit naar de praktijk dan betekent dit dat een testpersoon 171 keer moet klaarkomen om deze test uit te voeren. Je kunt je natuurlijk afvragen wat de kwaliteit van de 171ste keer is ten opzichte van de eerste keer. En dan helemaal de hamvraag: in hoeverre tast zoiets je privé geluk aan en welk standpunt neemt de arbodienst in bij dit soort werkzaamheden. Je kunt als ondernemer wat meer met ZZP-ers gaan werken, maar toch.

Verder vraag ik me af of je wel in het algemeen over dildo’s kunt spreken. Voor een goede dildotest zou ik ze verdelen in groepen. Bijvoorbeeld:

  • Maat: S, M, L,XL, XXL
  • Gebruiksgroep: Jonge meiden, moeders, 55 plussers
  • Doel van het gebruik: het vluggertje, de langzame start, de grote beurt, de kleine beurt of de methode; van dik hout zaag je planken

Bij een grote test met meer dan 5 apparaten zou je efficiënt kunnen werken als je je panelleden goed selecteer. Ik ken een man met een fotografisch geheugen op seksueel gebied. Van 20 jaar seksueel bestaan weet hij iedere ontmoeting tot in detail te herinneren. Je kunt hem je gerust vragen hoe dat het condoom van 2 januari 1992 zich verhield tot het condoom dat hij op 6 juni 2009 had gebruikt. Het gaat zover dat hij zelfs de historische aanschafprijs en de toenmalige verpakking weet te reproduceren. Bij bankiers spreken ze wel eens van toptalent, maar ik weet zeker dat dit ook Toptalent is. Als hij het zich bewust was geweest had hij er veel geld mee kunnen verdienen.

Volgens mij moeten er genoeg vrouwen rondlopen die eveneens het predicaat toptalent verdienen. Je zou een wervingscampagne kunnen beginnen via internet. Goed selecteren en daarmee aan de gang gaan. Moet je dan eens kijken hoe snel dat je kan testen. En verantwoord testen! Voor ons gewone mensen mag 19 hoogtepunten een probleem vormen, maar echt toptalent heeft daar geen moeite mee. Sterker nog een talent ontwikkel je door passie.