Babypotjes

babypotjes www.ikzegniets.nl
De laatste tijd zijn in mijn directe omgeving nogal wat baby’s geboren. Hoewel ik het niet altijd even leuk vind, gaan we altijd de gelukkige ouders feliciteren en nemen dan een aardigheidje mee. Mijn vrouw slooft zich dan erg uit en maakt een fruitmand met babypotjes. Dat ziet er erg leuk uit, is origineel, en dat wordt altijd erg gewaardeerd.

Als man heb je er niet zoveel aan zo’n bezoek. Je hoort aan hoe zwaar de bevalling is geweest. Oma en aanwezige moeders doen ook hun duit in het zakje. Voor ons mannen blijft er dan niet veel over dan het aan te horen. Je krijgt een beschuitje met muisjes en je wacht dan geduldig tot het tijd is om weer te gaan.

Wat mij bij zo’n bezoek altijd opvalt is dat de baby’s zo lekker ruiken. Sterker nog: Ik ben nog nooit een baby tegengekomen met een slechte adem. Nou hoeft dat ook niet, maar opvallend vind ik het wel.

Het is namelijk zo, ik heb zelf te maken met een slechte adem. Op zich geen al te groot handicap, maar niet handig in het bijzijn van andere mensen. Eerst naar de huisarts geweest. Uiteindelijk door het hele alternatieve circuit geweest. Niets hielp. Midden in de zomer bij het schoonmaken van mijn groene container viel me op dat de stank uit de container alles te maken had met hetgeen je er instopt. Toen viel bij mij het kwartje. De voeding! Kleine kinderen eten babypotjes!

Ik heb voor een week babypotjes, fruithapjes en supplementen aangeschaft.

Ik ben gaan goochelen wat baby’s eten. Het bleek dat alles, behalve de echte moedermelk, te koop was in een ruim gesorteerde supermarkt. Niets weerhield me om de proef op de som te nemen. Ik heb voor een week babypotjes, fruithapjes en supplementen aangeschaft.

Conclusie: Het eten was goed te doen – ook voor mensen met een kunstgebit – en de smaak viel niet tegen. Maar het belangrijkste van alles was dat die vreselijke kegel verdwenen was. Maar daar bleef het niet bij, het ging verder. Langzaam bleek mijn lichaamsgeur te veranderen. Mijn nieuwe geur bleek een grote aantrekkingskracht op mijn vrouw te hebben en vooral moederlijke gevoelens op te roepen. Dat werd helemaal versterkt toen ik mijn haar met babyshampoo ben gaan wassen. Ook de mensen in mijn omgeving reageerden positief. Jonge vrouwen, die mij vroeger niet zagen staan, begonnen spontaan tegen mij te praten.

Dit allemaal was voor mijn vrouw, enigszins jaloers van aart en eveneens in het bezit van slechte adem, reden om ook mee te doen met het dieet. Dus nu zit ze ook aan de babypotjes en fruithapjes. Ook is ze haar haar gaan wassen met babyshampoo en gebruikt ze babylotion. Dat vindt ze erg lekker.